Jag heter Marcus och är 40 år. Som liten grabb följde jag med min pappa och storhandlade varje helg och stod vid hans sida i köket. Hans matlagning sådde ett litet frö inom mig som låg och grodde hela min uppväxt. År 2019 utbildade jag mig till kock och i början av 2022 fick jag en idé: laga hemlagad mat med fokus på husmanskost åt människor. Det kan jag känna än idag, saknaden av "hemlagad" mat.
"Jag vill bevara vår svenska matkultur, som våra tidigare generationer har skapat och ätit i århundranden."
Mina matlådor är ett stycke historia i sig. Jag vill bevara vår svenska matkultur, som våra tidigare generationer har skapat och ätit i århundranden. Alla har vi våra minnen från vår uppväxt, där vi suttit runt ett dukat bord med en maträtt som har gått i arv genom generationer. Känslan av att ta första tuggan av en mustig gryta som puttrat i timmar på spisen är magisk, och den känslan vill jag att fler ska få ta del av. Alla har vi minnen från olika maträtter vi ätit genom åren, och att färdas tillbaka i tiden med en maträtt som har lagats av ens föräldrar eller goda vänner – att få uppleva smakkombinationer igen och skapa nya minnen – är något jag vill förmedla.
Är godkänd av Miljöförvaltningen för att bedriva livsmedelshantering och har F-skatt. Utbildad kock 2019.